Kurczak z bakaliami i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Ciekawe i smaczne połączenie kurczaka bakalii i owoców.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    1 puszka brzoskwiń
    1/2 szkl.żurawiny
    1/2 szkl.rodzynek
    1/2 szkl.płatków migdałowych
    1/2 szkl.orzechów włoskich
    sól,pieprz
    słodka papryka

Kurczak z bakaliami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki i żurawinę zalać syropem z brzoskwiń na 30 min.Brzoskwinie pokroić w kostkę.
  • 2. Mięso posypać solą,świeżo zmielonym pieprzem i papryką.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Filet posypać brzoskwiniami,żurawiną,rodzynkami,płatkami migdałowymi i orzechami oraz zalać syropem z brzoskwiń.
    Piec w temp.160 przez ok.1 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy