Kurczak z ananasem

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi ogromną radość, szczególnie gdy innym smakuje to, co zrobię. Przygotowuję dania z kuchni polskiej.

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka (pałki)
    curry
    puszka ananasa w kawałkach
    woreczek białego długoziarnistego ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem\ kuchennym i ze wszystkich stron nacieramy dużą ilością curry. Układamy w naczyniu
    żaroodpornym jedno obok drugiego, dokładnie przykrywamy kawałkami ananasa i wlewamy zalewę z puszki.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 °C. Wstawiamy naczynie z udkami i pieczemy godzinę, aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Osączamy, wykładamy na talerze razem z pieczonymi udkami. Podajemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować