Kurczak w woka z bulgurem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i lekki obiad. Do tego zdrowy i pożywny

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g kaszy bulgur
    duża pierś z kurczaka
    1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
    przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, szczypta kolendry + 1 jajko
    wok
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w woka z bulgurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w lekko osolonym wrzątku około 15-18 minut.
    W tym czasie pierś tniemy na drobną kostkę.
    Przyprawy roztrzepujemy z jajkiem.
    Do tego wrzucamy naszą pierś, mieszamy dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut.
    Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto.
    Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość.
    Gorące wykładamy na talerz i podajmy z zieleniną- u mnie kiełki.
    Smacznego!

Porady

Można dodać paprykę lub cukinię. Urozmaicą smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Kasza bulgur

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować