Bardzo prosta i smaczna potrawa. Dodaję do niej dużą ilość warzyw i kolorowy makaron.
40 min
Składniki:
filet z kurczaka
pół brokuła
pól kalafiora
2 marchewki
ok. 15 dag fasolki szparagowej
2-3 zabki czosnku
3-4 łyżki masła
sól
kolorowy pieprz
ok. 15 dag makaronu świderki
Kurczak w warzywach z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora i brokuła myję i dzielę na różyczki. Do gorącej wody wkładam osobno kalafiora i brokuła. Gotuję aż warzywa zmiękną i studzę. Fasolkę rownież gotuję. Marchew kroję w plasterki i też gotuję na półmiękko. Fileta kroję w kosteczkę i podsmażam na maśle. Dodaję ugotowane warzywa. Doprawiam przeciśniętym czosnkiem i dodaję masło. Chwilę razem podsmażam, delikatnie mieszam i doprawiam do smaku. Podaję z ugotowanym makaronem.
Porady
Warzywa najlepiej ugotować na parze by zachowały jak najwięcej witamin.
Komentarze