Kurczak w warzywach po grecku

4.5 (183 ocen)

  • 10 min

Tym daniem zachwycają się nawet najbardziej wybredni najmłodsi smakosze ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    8 dużych pieczarek
    3 ząbki czosnku
    marchewka mini
    brokuły
    1 ostra papryczka
    fasolka szparagowa
    100 ml czerwonego wina
    masło
    oliwa z oliwek
    kiełki fasoli Mung
    2 saszetki ryżu
    kukurydza
    natka pietruszki
    rozmaryn
    oregano
    majeranek
    estragon
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w warzywach po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w warzywach po grecku 1. Najpierw pokroić cebulę w plasterki, czosnek posiekać. Wsypać na patelnię, dusić w maśle. Następnie pokroić kurczaka w kostkę i wrzucić na patelnię, dodając odrobinę oliwy z oliwek. Pokroić pozostałe warzywa, dodać do naczynia, na którym dusimy cebulę, czosnek oraz kurczaka. Następnie dusić wszystko razem przez kolejne 20 minut. Oddzielnie ugotować 2 saszetki ryżu. Gdy ryż będzie gotowy, należy dodać go do reszty składników. Całą potrawę przyprawić i tak wszystko razem dusić na małym ogniu przez kolejne 3 minuty jednocześnie mieszając.

Porady

Danie dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować