Kurczak w sosie z brzoskwiń

  • wyświetlono: 477 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciekawa propozycja na danie z owocami

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
3 brzoskwinie (moje były naprawdę sporych rozmiarów, jeśli są mniejsze weź 4-5)
200ml śmietany 12% (pewnie lepsza byłaby 36%, ale trzeba ograniczać tłuszcze)
2 łyżki masła
chilli
imbir

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak w sosie z brzoskwiń

  • 1. Przygotowujemy mięso: myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dużą ilością chilli i imbiru (chodzi o to by smak ostry bilansował się z naturalną słodyczą brzoskwiń). Odstawiamy na 2-4h do lodówki. Brzoskwinie kroimy w kostkę i podsmażamy je na maśle. Posypujemy cynamonem. Na drugiej patelni podsmażamy kurczaka, a następnie przekładamy go do brzoskwiń. Na patelni na której smażyliśmy kurczaka podgrzewamy śmietanę (odrobinę ją solimy i pieprzymy). Wlewamy ją do zawartości pierwszej patelni i całość mieszamy. Podajemy z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

pierś z kurczaka w warzywnym sosie

Dodane przez: Aleksandra J

Kurczak w sosie pomidorowym z warzywami

Jest to pomysł na szybki obiad,...

pierś z kurczaka w sosie z zup

Dodane przez: kasiunia860

pierś z kurczaka w sosie z zup

Proste, bardzo pyszne i delikatne...

gotowe

Dodane przez: ziutula

udka kurczaka w sosie czosnkowym z szybkowara

udka w sosie czosnkowym są pyszne...

Kurczak w sosie warzywnym

Dodane przez: Skotka

Kurczak w sosie warzywnym

Dziś dla odmiany, filet w sosie...

image-0jta33y

Dodane przez: Habibi Chi

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Wszystkim znane i lubiane. Tak...

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

Dodane przez: Andzia Pichci

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

To jeden z naszych ulubionych obiadów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE