Kurczak w sosie pieczarkowo-koperkowym z kulkami mozzarelli

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad w 25 minut? Możliwe? Możliwe! Aromatyczny sos z dużą ilością pieczarek i świeżego koperku. Do tego rozpływająca się pod wpływem ciepła mozzarella! Pyszności!

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    250 g pieczarek
    2 łyżki śmietany 18%
    1,5 szklanki wody
    100 g serka topionego śmietankowego
    3 łyżki świeżego koperku
    100 g mozzarelli w kulkach
    Sól
    Pieprz
    Natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pieczarkowy

Kurczak w sosie pieczarkowo-koperkowym z kulkami mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę lub paseczki. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gdy mięso delikatnie zmięknie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz posiekany koperek. Całość podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut (aż zmiękną pieczarki). Na końcu dodajemy śmietankę oraz kawałki topionego serka. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez kilka minut, aż sos nam zgęstnieje. Podajemy z kulkami mozzarelli, obsypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować