Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Łatwe i smaczne danie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    4 łyżki oleju
    1/2 szklanki czerwonego wina
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
    łyżeczka czosnku granulowanego
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki słonecznika łuskanego
    łyżka masła
    sól
    pieprz

Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami i słonecznikiem. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Nacieram, odstawiam na godzinę.
  • 2. Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę 90 minut w 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy