Kurczak w piwnym cieście

5 (159 ocen)

  • 30 min

Ekspresowy pomysł na kurczaka,chrupiąca piwna panierka,skrywająca delikatne kruche mięso.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety kurczaka
    3 jajka
    250 ml piwa
    180 g maki pszennej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 ostrej papryki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Kurczak w piwnym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać widelcem w misce,dodać piwo,mąkę oraz przyprawy,całość delikatnie wymieszać,aż nie będzie w cieście grudek.
    Kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na podłużne kawałki,mięso wrzucić do miski z ciastem i wymieszać,
  • 2. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju,na gorący tłuszcz wrzucać kawałki kurczaka w cieście,smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować