Kurczak w pięciu smakach z makaronem soba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Marynujemy w przyprawie pięciu smaków i w drobno pokrojonym imbirze, następnie odstawiamy do zamarynowania do lodówki. Z jajka i mąki przygotowujemy ciasto. Paski kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę około 2 cm grubości, mieszamy z ananasem i warzywami z puszki, dodajemy pokrojoną kolendrę. Czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy czosnek uzyska złoty kolor, dodajemy paprykę, cebulę, ananasa,warzywa i sos chilli, wszystko razem zagotowujemy. W wodzie gotujemy makaron, po ugotowaniu odcedzamy go i dodajemy do gotujących się warzyw, następnie dodajemy wcześniej usmażonego kurczaka. Wszystko podajemy na talerzu i ozdabiamy listkami kolendry.
Komentarze