Kurczak w panierce z ryżem i warzywami

0 (0 ocen)

Smaczny, szybki obiad.

Składniki:

  • 1 opakowanie Hortex Mieszanka chińska 450 g
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżki przyprawy do kurczaka kamis
    1 szklanka bułki tartej
    ½ szklanki mleka
    ½ szklanki mąki pszennej do panierowania kurczaka
    1 szklanka ryżu
    tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kurczak w panierce z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Pierś z kuraka oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę, obsypać przyprawa do kurczaka. Kurczaka opanierować w mące, mleku i bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu na złoty kolor.
  • warzywa 2. Mieszankę chińską usmażyć na tłuszczu, doprawić do smaku.
  • danie 3. Ryż ugotować. Na talerzu ułożyć ryż, warzywa i kawałki kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować