KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ

0 (0 ocen)

Znudziły się Wam zwykłe panierowane filety? Znalazłam sposób, by to zmienić. Chrupiące filety o złocistym kolorze idealnie nadadzą się na obiad, przekąskę i dla dzieci. Filety mają fajny orzechowy posmak, lekko ostre i soczyste.

Składniki:

  • •filety drobiowe 4 szt.
    •sól 1 łyżeczka
    •chili 1/2 łyżeczki
    •pieprz mielony 1/3 łyżeczki
    •czosnek granulowany 1 łyżeczka
    •wiórki kokosowe 100 gram
    •jaja 2 szt.
    •olej do smażenia

Kurczak w panierce tropikalnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Przyprawić solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Wstawić do lodówki na noc.
    Jaja rozkłócić. Zamarynowane filety zanurzyć w jajach, potem obtoczyć w wiórkach.
    Na patelni rozgrzać olej, zanurzyć filety i smażyć na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Porady

Najlepiej smakują z ryżem i surówką z kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy