Kurczak w panierce sezamowej i chipsowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Panierka chipsowa:
Chipsy wsypujemy do worka i przy pomocy tłuczka dokładnie kruszymy. Do jednej miski wsypujemy mąkę, w drugiej rozkłócamy jajko i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Do trzeciej wsypujemy chipsy i mieszamy z małą ilością bułki tartej, doprawiamy odrobiną chili. Filet tniemy na mniejsze kawałki, lekko rozbijamy, panierujemy: mąka, jajko, chipsy z bułką. Smażymy. Gotowe.
2.Panierka sezamowa:
Podobnie jak wyżej przygotowujemy miskę z mąką i jajkiem. Do trzeciej wsypujemy sezam i małą ilość mąki. Podobnie ja wyżej panierujemy i smażymy.
Porady
Polecam podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem, po prostu pycha!
Komentarze