Kurczak w panierce sezamowej i chipsowej

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Jak mam dość klasycznej panierki lub zostają mi chipsy po imprezie to przyrządzam kurczaka.

  • 20 min

Składniki:

  • Panierka chipsowa:
    - filet z kurczaka
    - chipsy paprykowe,
    - bułka tarta,
    - mąka,
    - jajko,
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, chili
    - olej do smażenia

    Panierka sezamowa:
    - filet z kurczaka,
    - sezam,
    - mąka,
    - jajko,
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Chipsy

Kurczak w panierce sezamowej i chipsowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panierka chipsowa:
    Chipsy wsypujemy do worka i przy pomocy tłuczka dokładnie kruszymy. Do jednej miski wsypujemy mąkę, w drugiej rozkłócamy jajko i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Do trzeciej wsypujemy chipsy i mieszamy z małą ilością bułki tartej, doprawiamy odrobiną chili. Filet tniemy na mniejsze kawałki, lekko rozbijamy, panierujemy: mąka, jajko, chipsy z bułką. Smażymy. Gotowe.
  • 2. Panierka sezamowa:
    Podobnie jak wyżej przygotowujemy miskę z mąką i jajkiem. Do trzeciej wsypujemy sezam i małą ilość mąki. Podobnie ja wyżej panierujemy i smażymy.

Porady

Polecam podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem, po prostu pycha!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować