Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej

4.98 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min

Kilka dni wcześniej moja siostra kupiła takie gotowe panierowane kotleciki. Zrobione w domu są w 100% lepsze niż te ze sklepu. W smaku podobny do tego z "KFC"

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    Ciasto:
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    10 łyżek mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    Przyprawy:
    Przyprawa uniwersalna do mięs
    Ostra czerwona papryka
    Olej
Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Kurczak w panierce keczupowo- majonezowo- musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą do mięs i ostrą czerwoną papryką.
  • Marynowanie kurczaka w cieście 2. Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. Do ciasta dodajemy plastry kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
  • 3. Rozgrzewamy olej na patelni. Wyjmujemy z ciasta plastry kurczaka. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta. Smażymy do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Przepis dnia 13.07.2014. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=19

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować