Kurczak w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

Smaczny sposób na nie nudnego kurczaka

Składniki:

  • 1 spora pierś z kurczaka
    3 łyżki orzechów włoskich,zmielonych
    ok 4 łyżki zmielonej grahamki
    przyprawy do smaku : sól,pieprz,chili,słodka papryka
    1 -2 łyżeczki oleju

Kurczak w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokrój w paski średniej wielkości.
    Mięso przełóż do miseczki,dodaj olej i przyprawy.Wymieszaj. Miseczkę przykryj folią spożywczą i wstaw na 1 h do lodówki (najlepiej jeśli mięso przygotujemy dzień wcześniej).
  • 2. Kurczaka wyjmij z lodówki i po kolei,każdy kawałek obtocz w panierce. Mięso układaj w naczyniu żaroodpornym.
    Gotowego kurczaka piecz w 180 C przez ok 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy