Kurczak w miodzie

5 (168 ocen)

Bardzo mało pracochłonny i świetnie smakuje.

Składniki:

  • Skadniki podaję bez ilości , kążdego musi być tyle ile trzeba do osypania i natarcia danej ilości udek.
    z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa do grilla
    miód
    musztarda
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy ręcznikiem, ewentualnie można usunąć z nich skórę. Następnie nacieramy je przyprawami i smarujemy miodem z musztardą. Zostawiamy min. na 1 h.
  • 2. Zamarynowane udka można piec w piekarniku ( 200 st. C.), bądź na patelni , smarując kilkakrotnie miodem wymieszanym z musztardą, do momentu aż mięsko będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować