Kurczak w miodowej glazurze z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealny, zdrowy i smaczny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • - ok. 300g piersi z kurczaka
    - 1 łyżka miodu ( płynnego)
    - 3 łyżki oleju
    - sól, pieprz, chili, papryka słodka, curry, kurkuma
    - ok. 300g warzyw ,,mieszanki chińskiej''
    - 50 g kaszy kuskus lub ryżu

Kurczak w miodowej glazurze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić na mniejsze kawałki. Do miseczki dać miód, olej i przyprawy. Włożyć do lodówki na ok. 10 minut. Na suchą mocno rozgrzaną patelnie wrzucić kurczaka i smażyć ze wszystkich stron.
  • 2. Kaszę kuskus lub ryż przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Gotowe, mrożone warzywa przełożyć na patelnię smażyć do miękkości dodać przyprawy.
  • 4. Wszystko nałożyć na talerz.

Komentarze

Podobne przepisy