Kurczak w marchewce

4.99 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykle robię gulasze na ostro. Tym delikatnym smakiem rodzina była zaskoczona.

Składniki:

  • 50 dag filetów z kurczaka
    3 duże marchewki
    2 łyżki śmietany 18-proc.
    łyżka mąki
    sól, pieprz,
    przyprawa uniwersalna
    przyprawa do kurczaka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w dużą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanym
    oleju. Gdy mięso się zrumieni, wlewamy 2 szkl. wody i wsypujemy marchewkę. Gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mąką. Dodajemy do mięsa z marchewką, mieszamy
    i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Marchewka

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować