Kurczak w kwaśniej śmietanie

4.49 (192 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Kurczak duszony w śmietanie to nietrudne ale bardzo smaczne danie. Serwowany w gęstym sosie i posypany pietruszką doskonale smakuje z ryżem.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - wegeta: 1 łyżeczka
    - śmietana kwaśna: 200 mililitrów
    - mleko: 100 mililitrów
    - pietruszka natka siekana: 3 łyżki
    - pieprz: 3 szczypty
    - olej: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w kwaśniej śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka w kwasnej śmietanie 1. Cebulę kroimy w krążki i na oleju podsmażamy kilka minut do zmięknięcia, dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, posypujemy wegetą i razem z cebulą podsmażamy około 5 minut. Całość zalewamy śmietaną wymieszaną z mlekiem. Na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania, doprawiamy pieprzem do smaku i posypujemy pietruszką. Najlepiej smakuje podane z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Kwaśna śmietana Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować