Kremowy sos na bazie śmietanki z podduszonymi pieczarkami z cebulką to coś bardzo sycącego. Z dodatkiem makaronu razowego stanowi bardzo pożywny obiad.
Kurczak w kremowym sosie pieczarkowym z makaronem razowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Przyprawić kucharkiem, czosnkiem, pieprzem.
2.Pieczarki i cebulę obrać. Pieczarki pokroić w plastry a cebule posiekać.
Na patelni roztopić masło. Wrzucić pieczarki i cebulę. Podsmażyć.
Dodać filety i podsmażyć.
3.Bulion wymieszać ze śmietanką. Wlać do kurczaka. Wymieszać i dusić pod przykryciem, aż śmietana lekko odparuje.
Zagęścić mąką i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Sos podawać z makaronem.
Komentarze