Kurczak w kolorowym sosie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczny kurczaczek z dodatkiem ziemniaczków stanowi idealny obiad.

  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pietruszka (mała): 1 szklanka
    - marchew (duża): 1 sztuka
    - fasolka szparagowa konserwowa (1/2 słoika o pojemności 900 ml): 0.5 opakowania
    - majeranek świeży (kilka świeżych gałązek): 0.25 pęczka
    - ziele angielskie: 6 sztuk
    - mąka: 0.75 szklanki
    - papryka ostra mielona: 1 łyżeczka
    - olej: 2 łyżki
    DODATKOWO::
    - kurczak (średniej wielkości): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w kolorowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w kolorowym sosie 1. Mąkę wymieszać z papryką.
    Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki, następnie posypać solą i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i zrumienić na nim mięso.
    Obsmażone mięso przełożyć do innego garnka.
  • kurczak w kolorowym sosie 2. Cebulę pokroić w piórka, marchew oraz pietruszkę w słupki i podsmażyć na oleju w którym obsmażaliśmy mięso, następnie dodać je do obsmażonego kurczaka. Dolać do tego 2 szklanki gorącej wody, dodać ziele angielskie, majeranek i paprykę pokrojoną w większą kostkę.
  • kurczak w kolorowym sosie 3. Dusić do miękkości mięsa pod koniec dodać odsączoną z zalewy fasolkę na koniec danie spróbować i doprawić do smaku.
  • 4. Podawać na gorące z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować