Kurczak w kolorowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z papryką.
Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki, następnie posypać solą i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i zrumienić na nim mięso.
Obsmażone mięso przełożyć do innego garnka.
2.Cebulę pokroić w piórka, marchew oraz pietruszkę w słupki i podsmażyć na oleju w którym obsmażaliśmy mięso, następnie dodać je do obsmażonego kurczaka. Dolać do tego 2 szklanki gorącej wody, dodać ziele angielskie, majeranek i paprykę pokrojoną w większą kostkę.
3.Dusić do miękkości mięsa pod koniec dodać odsączoną z zalewy fasolkę na koniec danie spróbować i doprawić do smaku.
4.Podawać na gorące z dodatkiem ziemniaków lub ryżu.
Komentarze