KURCZAK W KOKOSOWEJ PANIERCE ( z dynią i kaszą gryczaną )

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastycznego kurczaka w kokosowej panierce.Niesamowicie soczysty, delikatny, aromatyczny, a przede wszystkim zdrowy, lekki i dietetyczny.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * filet z kurczaka – 100 g
    * białko – 1 szt
    * wiórki kokosowe – 30 g
    * kasza gryczana niepalona – 40 g
    * dynia hakaido – 100 g
    * cebula szalotka – 1 szt
    * mleko kokosowe – 150 ml
    * olej kokosowy
    * chili, imbir, gałka muszkatołowa, curry, sól, pieprz
    * świeża natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w kokosowej panierce ( z dynią i kaszą gryczaną ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Pierś lekko rozbijamy, obtaczamy w białku i wiórkach kokosowych – zapakowaną w papier do pieczenia wkładamy na 20 min / 180C

    Kaszę gryczaną gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

    Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy na odrobinie oleju kokosowego, dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, przesmażamy, zalewamy mlekiem kokosowym i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

    Doprawiamy odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru i chili.

    Podajemy gorące ze świeżą natką pietruszki!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza Kokos Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować