KURCZAK W JABŁKACH

0 (0 ocen)

  • 50 min

KORZENNY SMAK PRZYWODZI NA MYŚL GORĄCĄ ARABIĘ SAUDYJSKĄ A JABŁKA DODAJĄ MU SŁODKOŚCI I POLSKĄ NUTĘ.

  • 50 min

Składniki:

  • 12 PAŁEK KURCZAKA
    4 SZKL.SOKU JABŁKOWEGO
    3 JABŁKA
    1/2 SZKL.OLEJU
    1ŁYŻECZKA PIEPRZU CAYENNE
    1 ŁYŻECZKA CZERWONEJ PAPRYKI
    1 ŁYŻECZKA CYNAMONU
    1 ŁYŻECZKA IMBIRU
    SÓL

Kurczak w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIEPRZ,PAPRYKĘ ,CYNAMON I IMBIR WYMIESZAĆ.KURCZAKA PANIEROWAĆ W PRZYPRAWACH.OLEJ ROZGRZAĆ NA PATELNI,OBSMAŻYĆ MIĘSO,POSOLIĆ.JABŁKA OBRAĆ,WYKROIĆ GNIAZDA NASIENNE,POKROIĆ W GRUBĄ KOSTKĘ.MIĘSO UŁOŻYĆ W ŻAROODPORNYM NACZYNIU,ZALAĆ SOKIEM,OBŁOŻYĆ OWOCAMI.PIEC 45 MIN. W TEMP.180ST.-200ST.

Porady

PRZYPRAWY DO PANIEROWANIA MOŻNA ZWIĘKSZYĆ I NA DWIE GODZ .WSTAWIĆ DO LODÓWKI ABY KURCZAK NIMI PRZESZEDŁ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy