Kurczak w galarecie

0 (0 ocen)

smaczna przystawka na przyjęcie

Składniki:

  • ok. 600 g mięsa z kurczaka (ugotowanego w bulionie lub z rosołu)
    1 litr wywaru
    6 łyżeczek żelatyny
    jajka ugotowane na twardo
    marchew ugotowana
    zielony groszek
    natka pietruszki
    cytryna i sałata do dekoracji

Kurczak w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować mięso i warzywa. Osobno ugotowac jajka na twardo. Przestudzić mięso i rozdrobnić.
  • Kurczak w galarecie-wypełnione salaterki/pojemniczki 2. Uszykować salaterki-ułożyć dekoracje z jajek, groszku i marchewki. Rozpuścić żelatynę i połączyć z wywarem-wymieszać z mięsem. Przelać do salaterek. Odstawić do zastygnięcia.
  • Kurczak w galarecie-podanie/przekrój 3. Podawać na dekoracji z sałaty i ćwiartek cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy