kurczak w cytrynowej marynacie

4.5 (147 ocen)

  • 50 min

Kurczak o delikatnym smaku cytryny

  • 50 min

Składniki:

  • dwa podudzia z kurczaka lub pierś
    sok i skórka z cytryny
    3-4 łyżki oleju
    przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w cytrynowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę z oleju, przypraw i cytryny. Wkładamy do niej mięso i marynujemy około 2 godzin. Smażymy lub pieczemy do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Drób Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować