Kurczak w curry

0 (0 ocen)

Po raz pierwszy przygotowywałam potrawę z przyprawą curry. Efekt mnie zadowolił. Filet z kurczaka był pyszny i niezwykle aromatyczny.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka

    marynata:
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    4 łyżki sosu sojowego

Kurczak w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Filety obsmażyć z obu stron na patelni grillowej. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut. Podawać z ryżem i warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy