KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z CAMEMBERTEM

0 (0 ocen)

kurczak na niedzielny obiad

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka,
    1 parówka,
    4 plastry sera camembert lekki,
    4 paski czerwonej papryki,
    4 2-cm paski ciasta francuskiego,
    2 małe ogórki kiszone,
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

Kurczak w cieście francuskim z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fileta odcinamy polędwiczki, cienko rozbijamy, obsypujemy przyprawą z obu stron przyprawą, odstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie układamy na filecie parówkę, kawałki papryki i ogórka oraz ser, zawijamy w kieszonkę, a następnie kieszonkę oplatamy ciastem francuskim. Pieczemy 30 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy