Kurczak w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można jeść na zimno i na gorąco. Najlepiej smakuje z barszczem czerwonym.

  • 30 min

Składniki:

  • - op. ciasta francuskiego
    - pierś z kurczaka
    - 4 plasterki żółtego sera
    - kilka różyczek brokuła i kalafiora
    - kilka małych marchewek
    - przyprawa curry
    - sól i pieprz
    - żółtko

Kurczak w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Warzywa gotujemy na parze. Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdej z nich umieszczamy plasterek sera, surowego kurczaka i warzywa. Składamy i sklejamy brzegi. Nacinamy i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 15 min w 220 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy