Kurczak w cieście francuskim

4.5 (166 ocen)

Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego

    Farsz:
    Podwójna pierś z kurczaka
    Mała papryka – kolor dowolny
    10 pieczarek
    Cebula
    10 plastrów dowolnego sera żółtego – najlepiej aby były one dość długie
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurczak w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na paski, posypać przyprawą – wymieszać. Pieczarki obrać i pokroić razem z papryką w dość grube plasterki. Cebulę pokroić w półksiężyce. Mięso wraz z warzywami układać na serze żółtym i zwinąć jak roladki. Każdy płat ciasta francuskiego podzielić na ok. 6 kwadratów. Na każdym z nich ułożyć przygotowane roladki. Zawinąć, posmarować wodą aby ciasto nie wyschło podczas pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 220stC do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować