Chrupiące kęski soczystego kurczaczka to coś co uwielbia chyba każdy a zwłaszcza dzieci. Fajna przekąska dla dużych i małych. Śmiało można połączyć je z warzywami.
Kurczak w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać mąki, wlać wodę gazowaną, wbić jajko. Dodać przyprawy.
Zmiksować mikserem. Ciasto odstawić do lodówki na 30 min.
W tym czasie myjemy filety, osuszamy i kroimy w cienkie paski.
Z każdej strony oprószamy pieprzem.
2.Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy.
Każdy kawałek fileta zanurzamy w cieście i umieszczamy w garnku z olejem. Smażymy tak długo, aż kurczak nabierze złotego koloru.
Mięsko będzie soczyste a ciasto chrupiące.
Wyciągamy na ręcznik papierowy.
Komentarze