Kurczak w ananasach

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczak w ananasach

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • porcje kurczaka (udka) 2 szt
    pół puszki ananasa lub kawałek świeżego
    pół cebuli
    sól
    pieprz
    szczypta imbiru
    łyżeczka soku z cytryny
    łyżka mąki kukurydzianej
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Kurczak w ananasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, osuszamy i podsmażamy z obu stron na patelni podkładając odrobinę tłuszczu.
    Cebulę i ananasa kroimy i podsmażamy chwilkę, na wierzchu układamy udka, dodajemy przyprawy, podlewamy ok pół szkl wody i dusimy na wolnym ogniu ok 30 min.
    Wyjmujemy udka a sos doprawiamy sokiem z cytryny i zagęszczamy odrobiną mąki kukurydzianej by miał gładką konsystencję.
    Udka podajemy z ryżem i sałatą polewamy sosem z ananasami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować