Kurczak teriyaki

  • wyświetlono: 427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wariacja polski-japońska

Goszka
  • 15min

Składniki

• 1 pierś kurczaka
• kilka łyżek marynaty teriyaki
• sól, pieprz
• mix sałat
• 2 kromki chleba tostowego
• 10 truskawek
Sos:
• 1/2 szklanki jogurtu
• sól, sok z cytryny
• 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak teriyaki

  • 1. • Pierś kurczaka pokroić na równe kawałki, posolić, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny.
    • Obsmażyć filety na oleju z każdej strony.
    • Chleb tostowy zapiec w tosterze, pokroić na trójkąty.
    • Jogurt wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny.
    • Truskawki pokroić na połówki.
    • Na talerzu rozłożyć mix sałat, kawałki kurczaka i truskawki polane jogurtem.
    • Podawać z chlebem tostowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakz_roznych_stron_swiatakonkurs_podróżeteriyaki

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka z kurczaka

Dodane przez: bogusia82

Galaretka z kurczaka

Pyszna i delikatna w smaku galaretka...

Kurczak po japońsku

Dodane przez: Klaudia0318

Kurczak po japońsku

Pyszny kurczak w cieście i w zalewie...

Kurczak w galarecie

Dodane przez: AnetaJ

Kurczak w galarecie

To doskonała przystawka, ładnie...

kąski z kurczaka gyros

Dodane przez: justi2401

Kąski "kurczak gyros"

Pyszne, soczyste kąski z kurczaka....

image-178egqj

Dodane przez: Mniam1

Galaretka z kurczakiem i szynką

Wytrawna galareta z kurczakiem,...

Kurczak w białym płaszczu

Dodane przez: ewaeu

Kurczak w galarecie

Na rodzinne spotkanie polecam właśnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE