Kurczak teriyaki

  • wyświetlono: 614 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kurczak na japoński sposób

dusia mala
  • 1 porcje
  • Średni

Składniki

- pierś z kurczaka`: 1 sztuka
- sos teriyaki: 0.5 szklanki
- kuskus: 0.5 szklanki
- bulion: 1 szklanka
- suszone pomidory: 5 sztuk
- rukola: 0.5 opakowania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak teriyaki

  • 1. Pierś pokroić na paseczki i zalać sosem teriyaki, który posłuży jako marynata. Marynować minimum 30minut.
    Po tym czasie smażymy na minimalnej ilości tłuszczu kurczaka aż mięso wewnątrz będzie białe.
  • 2. Kuskus zalewamy wrzątkiem lub bulionem (bulionu ma być 1cm powyżej kaszy).
    Gdy kasza wsiąknie to mieszamy ją z pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi.
  • kurczak teriyaki3. Na talerz wykładamy przygotowany kuskus, na to mięso a na wierzch liście rukoli.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakkuchnia Japońskaobiadkolacja we dwojewarsztaty_kulinarnekyrczak teriyaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

ŁOSOŚ TERIYAKI

Dodane przez: Ostra Na Słodko

ŁOSOŚ TERIYAKI

Łosoś to zdecydowanie jedna z moich...

Pieczona karkówka

Dodane przez: Martyna1991

Karkówka teriyaki z pieczarkami

Tak przygotowana karkówka wychodzi...

PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI

Dodane przez: magdzia44448

PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z...

Kurczak pieczony w pysznej marynacie...

Łosoś teriyaki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Łosoś teriyaki

Teriyaki to japońska marynata do...

Pierś Teriyaki z fasolką szparagową

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kurczak w Teriyaki z fasolką szparagową

Szybkie i mało kaloryczne danie...

żeberka

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Żeberka teriyaki z piekarnika

Aromatyczne i smaczne żeberka pieczone...