Kurczak Tandoori

5 (148 ocen)

Kurczak Tandoori pochodzi z kuchni indyjskiej.Bogactwo aromatycznych przypraw nadaje niesamowity smak kurczakowi.

Składniki:

  • około 6-8 udek lub pałek kurczaka
    Na marynatę:
    1 łyżka soku z cytryny
    mały kubeczek jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
    2,5 łyżeczki mielonej kolendry
    2 łyżeczki chilli w proszku
    1/2 łyżeczki świeżego imbiru
    1/2 łyżeczki przyprawy garam masala
    3 łyżki soku z cytryny
    sól
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak tandoori - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka lub pałki myjemy, nakłuwamy końcem noża. Wszystkie składniki marynaty mieszamy.Czosnek miażdżymy a imbir ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym.Wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.Pieczemy 40-50 minut w temperaturze 200'.W czasie pieczenia polewamy kurczaka powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować