kurczak szpinakowy z musztardowo-miodową glazurą.

0 (0 ocen)

  • 20 min

bardzo zdrowy, warzywny oraz sycący kurczak , polecam każdemu na diecie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 mały korzeń pora
    1 średnia marchewka
    garść liści szpinaku
    pół łyżeczki pieprzu cayen
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki pieprzu ( najlepiej zielony, świeżo mielony)
    1 łyżka musztardy rosyjskiej lub serbskiej
    pół łyżeczki miodu

Kurczak szpinakowy z musztardowo-miodową glazurą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś kroimy w kostkę, polewamy miodem, dodajemy musztardę i przyprawy. całość mieszamy i odkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmujemy i smażymy na łyżce oliwy bądź masła około 5 min. Marchewkę kroimy w talarki , por w półksiężyce. Do kurczaka dorzucamy marchewkę , por oraz szpinak i dusimy całość 10 min pod przykryciem. w razie potrzeby można podlać odrobiną wody. Całość wykładamy do miseczki . można podawać z makaronem bądź ryżem.

Porady

do kurczaka można dorzucić również łyżeczkę Curry .

Komentarze

Podobne przepisy