Kurczak słodko-kwaśny Jamiego Olivera

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Feeria smaków, jaka powstaje z tej mieszanki zamkniętej w naczyniu na godzinę, jest oszołamiająca: delikatność kurczaka, słodycz ananasa, ostrość chili i cebuli i gorzkość imbiru.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Kurczak - filet podwójny: 4 sztuki
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula: 4 sztuki
    - ananas: 1 sztuka
    - imbir świeży kawałek 2,5 cm: 1 sztuka
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - oliwa z oliwkek: 4 łyżki
    - zioła włoskie: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak słodko-kwaśny jamiego olivera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i zamarynować w ziołach.
  • 2. Paprykę, cebulę i ananasa pokroić na kawałki i ułożyć w naczyniu.
  • 3. Warzywa posypać posiekaną papryczką chili i imbirem, całość polać oliwą z oliwek.
  • 4. Na warzywach ułożyć kurczaka.
  • Kurczak słodko-kwaśny 5. Piec w zamkniętym naczyniu w temperaturze 180 stopni przez ok. godzinę, aż kurczak będzie upieczony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Cebula Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować