Kurczak pod pierzynką

5 (196 ocen)

  • 30 min

Pyszny kurczak z porem i marchewką pod majonezową pierzynką. Smaczne, proste, szybkie i zdrowe. Polecam gorąco! :)

  • 30 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka
    - 1 por
    - 2 marchewki
    - majonez
    - przyprawa uniwersalna, przyprawa do kurczaka, pieprz
    - 3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka
  • 2. Por kroimy, marchew ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, Wykładamy por, marchewkę, posypujemy przyprawą uniwersalną, zalewamy 3 łyżkami mleka (może być śmietana). Układamy kurczaka. Smarujemy majonezem.
  • Kurczak pod pierzynką 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 25 min. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować