Kurczak pod musztardową pierzynką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 6 min
  • Dla 2 osób

Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.

  • 6 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 białka z jajek L
    2 łyżki musztardy
    4 łyżki bułki tartej
    3 łyżki masła
    sól, pieprz

Kurczak pod musztardową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy