Joanna Lendzion.
To nic innego jak kawałki mięsa w kremowym sosie z suszonymi pomidorami oraz szpinakiem. Taki kurczak po toskańsku potrafi zawrócić w głowie. Danie samo w sobie jest proste i szybko się robi, nie musisz stać pół dnia przy patelni. U mnie podałam z makaronem, ale Ty możesz podać z ryżem, będzie równie smacznie. Prosto, szybko i bardzo smacznie. Kurczak jest wyjątkowo soczysty, wszystkie smaki grają ze sobą idealnie. Przyznam Ci się szczerze, że nie lubię suszonych pomidorów, ale tu zjadłam ze smakiem, a najmłodszy w rodzinie również nie kręcił nosem. Wszyscy zjedliśmy ze smakiem, więc śmiało mogę polecić ten przepis na szybki obiad nie tylko dla dwojga, ale i dla całej rodziny.
4 (1 ocen)
Porady
Mięso przed smażeniem możesz obtoczyć delikatnie w mące. Użyłam szpinak mrożony w liściach, jednak najlepszy jest świeży. Przyprawę kuchni włoskiej możesz zamienić na zioła prowansalskie. Danie przed podaniem możesz posypać tartym serem.
Komentarze