Kurczak po tajsku w sosie sojowym

4.5 (189 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Dawno temu przepis ten zapożyczyłam od mojej znajomej. Do dziś często towarzyszy nam przy obiedzie. To jeden z moich ulubionych sposobów na kurczaka! Jest idealnie doprawiony i chrupiący!

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • - podwójny filet z kurczaka
    - ciemny sos sojowy (może być też ten o smaku grzybowym)
    - mąka pszenna
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak po tajsku w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w sosie sojowym 1. Filet myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy go sosem sojowym, tak by pokrył każdy kawałek i marynujemy go w lodówce ok. 2 godziny. Po tym czasie obsypujemy delikatnie każdy kawałek mąką i smażymy na rozgrzanym oleju aż będzie złocisty. Usmażonego kurczaka osuszamy na papierowym ręczniku.

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami (ryż, frytki, sałatka).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować