Kurczak po tajsku

  • wyświetlono: 373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Lekkie danie o lekko orientalnym charakterze

heka45
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

pierś z kurczaka
1/2 małej cukini
1/2 pora
papryka zielona
3 łyżki zielonego groszku z puszki
1/2 puszki mleka kokosowego
3 łyżki śmietany
3 torebki ryżu białego lub brązowego
łyżka curry
papryka słodka i ostra
łyżka kurkumy
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po tajsku

  • 1. W saganeczku z osoloną wodą wstawiamy ryż i go gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy. Po 5 minutach dodajemy pora, paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Całość podduszamy na wolnym ogniu przez kilka minut dodając przyprawy. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy mleko kokosowe, groszek konserwowy, śmietanę i gotujemy 2 minuty. Danie jest gotowe ;-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

orientalne

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KingaM4444

Uda lub pałeczki z kurczaka po tajsku

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

Dodane przez: fuzja

Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

Bardzo lubię robić to danie, gdyż...

potrawka po tajsku

Dodane przez: ScaryCanary

Potrawka z kurczaka po tajsku a la ScaryCanary

Bazowy przepis na te potrawke dostalam...

tajski burger

Dodane przez: dagooshya

Burger po tajsku

Burgerowa bomba witaminowa

Żołądki drobiowe po tajsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Żołądki drobiowe po tajsku

Zainspirowani smakami kuchni tajskiej...

Łosoś po tajsku

Dodane przez: Jemy Oczami

Łosoś po tajsku

Jeden z najdelikatniejszych łososi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE