Kurczak po prowansalsku

  • wyświetlono: 216 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybkie danie , idealne dla osób pracujących.

IMG_0024 (1)

Składniki

2 piersi z kurczaka
1 papryka
1 cebula
4 ząbki czosnku
120 ml białego wina
1 puszka pomidorów w zalewie
15 czarnych oliwek
zioła prowansalskie
oliwa
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po prowansalsku

  • 1. Piersi z kurczaka nacieramy solą i pieprzem, oliwę podgrzewamy i smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.

  • 2. Na wytworzonym tłuszczu smażymy posiekaną cebulę z przeciśniętym czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Wlewamy wino i gotujemy kilka minut aż połowa sosu odparuje. Na koniec dodajemy oliwki pokrojone w plasterki i pomidory, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Podajemy z kurczakiem i makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

image-262om6h

Dodane przez: Mariola123

DORSZ PO PROWANSALSKU Z CIECIERZYCĄ

Dorsz po prowansalsku to lekkie,...

Kabaczek po prowansalsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kabaczek po prowansalsku

Najlepsza wersja kabaczka jaką...

Fasolka po prowansalsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka po prowansalsku

Potrawa tania oraz szybka w przygotowaniu....

Karkówka po prowansalsku

Dodane przez: edytakkk

Karkówka po prowansalsku

Danie wymyślone i wykonane przez...

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka po prowansalsku

Pyszne, aromatyczne i bardzo sycące...

Kurczak po seczuańsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Kurczak po seczuańsku

Dla wielbicieli kuchni azjatyckiej....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE