Kurczak po prowansalsku

  • wyświetlono: 820 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Mój pomysł na kurczaka:)

sbelata
  • 20min

Składniki

- 5 dowolnych części kurczaka (za wyjątkiem piersi)
- puszka pomidorów w zalewie
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po prowansalsku

  • kurczak po prowansalsku1. 1. Kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą i ziołami prowansalskimi. przyrumienić mięso na patelni;
    2. Następnie mięso zdejmujemy z patelni i wkładamy do garnka. Na patelnię wrzucamy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem.
    3. Dusimy około 30 minut na małym ogniu. Dodajemy kawałki kurczaka i dusimy jeszcze 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadkonkurs_ wielkanocny

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolowy kociołek po prowansalsku

Dodane przez: aleksandra.główka

Fasolowy kociołek po prowansalsku

Ten przepis wymyśliłam sama, powstał...

Cukinia po prowansalsku.

Dodane przez: LIDECZKA

Cukinia po prowansalsku

Delikatne danie na upalne dni lub...

Kabaczek po prowansalsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kabaczek po prowansalsku

Najlepsza wersja kabaczka jaką...

Fasolka po prowansalsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka po prowansalsku

Potrawa tania oraz szybka w przygotowaniu....

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka po prowansalsku

Pyszne, aromatyczne i bardzo sycące...

Wołowina z przepisu z dodatkami obiadowymi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wieprzowina po prowansalsku w sosie własnym.

Tak podane mięso zaskakuje domowników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE