Kurczak po meksykańsku

  • wyświetlono: 628 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pyszne pikantne danie. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym chlebem.

Joatar

Składniki

Podwójny filet z kurczaka
0,5 puszki kukurydzy
1 puszka fasolki czerwonej
1 czerwona papryka
1 cebula
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
Sól i pieprz do smaku
200ml wody
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Kilka kropli tabasco
1 łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Kurczak po meksykańsku

  • 1. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem - podsmażyć na patelni.

    Fasolkę i kukurydzę opłukać, paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Do kurczaka dodać paprykę i cebulę, smażyć ok. 5 minut, następnie dodać kukurydzę i fasolkę, zalać wodą rozmieszaną z koncentratem i paprykami, dusić pod przykryciem aż fasola zmięknie. Na koniec doprawić tabasco i zagęścić mąką.

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kukurydzadróbkonkurs_podróżefasolka czerwonakurczak po meksykańsku

Komentarze

Podobne przepisy

gotowa potrawa

Dodane przez: miki185

Kurczak z ryżem po meksykańsku

Pyszne, sycące, kolorowe danie...

Kurczak z ryżem po meksykańsku

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Kurczak z ryżem po meksykańsku

Błyskawiczne,sycące,jednogarnkowe...

Kurczak po meksykańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kurczak po meksykańsku

Przygotowanie kurczaka w taki sposób...

Kurczak po meksykańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kurczak po meksykańsku

Zwykłe danie można bardzo łatwo...

karkówka po meksykańsku

Dodane przez: anna lasocka

Karkówka po meksykańsku

Wspaniałe połączenie smaków i pyszne...

kurczak po meksykańsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kurczak po meksykańsku - konkurs_podróże

Idealna kombinacja pomarańczy i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE