Kurczak po marokańsku

0 (0 ocen)

Kurczak z nutą słodyczy w oryginalnym sosie.

Składniki:

  • Składniki;
     1 kg pałek z kurczaka
     2 łyżki masła
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka suszonej cebuli
    1 garść rodzynków
    kilka listków kwiatu muszkatołowego
    2 liście laurowe
    1 nitka szafranu
    pół łyżeczki mielonego imbiru
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka miodu słonecznikowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po marokańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wlewamy oliwę a następnie układamy pałki.
    Smażymy je z obu stron około 10 min. Następnie dolewamy około pół szklanki wody. Dorzucamy rodzynki, suszoną cebulę, kwiat gałki a także szafran. Przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami a na samym końcu dodajemy miód. Mieszamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gałka muszkatołowa Miód Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować