Kurczak po marokańsku

4.51 (146 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak po marokańsku to mieszanka smaków i aromatów, których nie da się zapomnieć...

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka lub pałki
    6- 7 oliwek
    200 ml soku z pomarańczy
    1 cebula
    1 pomarańcza
    1/3 czerwonej papryki
    7- 8 daktyli
    1 ząbek czosnku
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    natka pietruszki
    Przyprawy: sól,pieprz, chilli, papryka słodka, carry, kurkuma,kolendra mielona, kmin mielony, odrobina cynamonu.
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po marokańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, jogurt naturalny wymieszać z sokiem z pomarańczy i przyprawami a następnie natrzeć kurczaka. Cebulę pokroić w piórka, daktyle na mniejsze paski, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę w paski, pomarańcze sparzyć i pokroić na cztery części. Trochę zostawić do dekoracji na górę a resztę dodać do kurczaka i wymieszać. Przełożyć na naczynie żaroodporne i piec w 180stopniach około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Afrykańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować