Kurczak po kolumbijsku

4.5 (185 ocen)

Przejrzałam książki, które znajdują się w moim posiadaniu i przepis Siostry Anastazji, z książki 173 Specjały, podbił moje serce.

Składniki:

  • 6 udek
    1-2 cebule
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    2 czerwone papryki
    1 cytryna
    3-4 łyżki ketchupu
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    olej
    sól
    pieprz
    natka pietruszki lub koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po kolumbijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka nacieram solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroję w paski, a później na pół. Na spód brytfanki wlewam odrobinę oleju, układam połowę jarzyn i posiekanej zieleniny. Na jarzynach układam doprawione udka, polewam ketchupem i przecieram pomidorowym. Na wierzch kładę pozostałe jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
    Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować