Kurczak po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi myjemy, kroimy w kostkę, a następnie marynujemy w łyżce oleju i wszystkich przyprawach. Tak przygotowane smażymy na łyżce oleju.
2.Ananasa i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do kurczaka wraz z garścią wypłukanych rodzynek. Smażymy razem przez ok 5 minut, doprawiając całość odrobiną pieprzu cayenne i słodkiej papryki.
3.Dolewamy sok ananasowy, a następnie tyle wody, żeby kurczak był całkowicie przykryty. Dodajemy kostkę rosołową. Dusimy razem aż papryka zmięknie, a rodzynki napęcznieją.
4.Kiedy nadmiar wody odparuje, mieszamy mąkę z odrobiną wody i dodajemy do kurczaka. Mieszamy i zagotowujemy. Podajemy z ryżem.
Porady
Pieprz cayenne jest bardzo ostry, więc należy dodawać go ostrożnie.
Komentarze