Kurczak po chińsku

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Pierś z kurczaka w połączeniu z makaronem z zupki chińskiej smakuje zaskakująco dobrze,polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    Ok.pół kg pieczarek
    2 zupki chińskie
    Pół puszki kukurydzy
    2 pomidory
    Pieprz i sól
    Przyprawa do mięs(np.Knor)
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć,osuszyć,następnie pokroić w kostkę,opruszyć przyprawą do mięsa,pieprzem i solą.Odstawić na 15 min. Pieczarki pokroić i odgotować,następnie podsmażyć,doprawić solą i pieprzem. Makaron z zupek chińskich połamać,włożyć do garnka,dodać przyprawy z paczki i zalać gorącą wodą(ok.1/2 l wody). Wymieszać i zostawić pod przykryciem ok.5 min. Makaron odcedzić. Pierś z kurczaka podsmażyć na złocisty kolor,następnie dodać ugotowany makaron,kukurydzę,pieczarki,pomidory pokrojone w kostkę. Najlepiej smakuje na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron chiński Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować