Kurczak po bazylejsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Uczta dla smakoszy ceniących smak czekolady

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kurczak
    5 dag masła
    10 dag migdałów
    5 dag czekolady orzechowej
    100 ml wiśniówki
    sól
    biały pieprz
    cynamon

Kurczak po bazylejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak po bazylejsku 1. Kurczaka podzielić na części,natrzeć przyprawami ,odstawić na 1 godz do lodówki.Sparzone migdały zetrzeć.Kurczaka skropić masłem ,wodą,dusić do miękkości.Polać wiśniówka,posypać migdałami,startą czekolada,przyprawami.Zapiekać w gorącym piekarniku.Podawać z ryżem,kalafiorem lub szparagami

Komentarze

Podobne przepisy